If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За по-сигурно (и да си нямаш после главоболия...) си спести еврото за подкуп, и вземи си прегледай свещите и кабелите, както и ламбда-сондата. Най-често те дават сериозно отражение на изходните газове.
За по-сигурно (и да си нямаш после главоболия...) си спести еврото за подкуп, и вземи си прегледай свещите и кабелите, както и ламбда-сондата. Най-често те дават сериозно отражение на изходните газове.
Как може да диагностираш, че свещите са ти свършили след като на външен вид са нормални. Без да купуваш нови и да сравниш преди/след
sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD
Как може да диагностираш, че свещите са ти свършили след като на външен вид са нормални. Без да купуваш нови и да сравниш преди/след
1. Проверява се визуално състоянието на електродите;
2. Замерва се разстоянието между тях - дали съответства на нормалното за типа и модела свещ.
От мен толкоз - другото е за тестер
Виж кой от газовете е над нормата и така може да се разбере коя е причината.
Може да е богата сместа, бедна или катализатора да е свършил(На 100 000км вече почти не действа)
Затова поискай данните които ти изкарва компютъра и ги напиши.
Тук има хора които се занимават точно с газо анализатори и ще ти кажат от какво се получава отклонението.
Дано съм помогнал с нещо
[quote=Alfa User]
Първоначално публикувано от "The_Game":3ik367ut
, че свещите са ти свършили след като на външен вид са нормални.
1. Проверява се визуално състоянието на електродите;
2. Замерва се разстоянието между тях - дали съответства на нормалното за типа и модела свещ.
От мен толкоз - другото е за тестер [/quote:3ik367ut]
Точно за външния вид имах предвид визуално дали електродите са наред И за разстоянието между електродите.
Мерси
Спирам с OFF - а че само сера по темите ......
sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD
2бр. свещи на цилиндар са сложени при 155 и др. за по добро изгаряне От там намаляват вредните емисии!......ако всичко е изправно(комутатори, свещи, ланда. дебитомер и т.н.)....не би триабвало Моята без катализатор ....влиза в нормите!...и те са много добри ...почти за стандарт ЕВО4
Бре маа му стара как го правите тоз номер бе.
Моята пък не влиза в нормите, а уж е е ОК кочинката ( до колкото може да се каже изобщо за кола на 14-15 години)
Хем последно като ходих на преглед хубаво я бях подгрял колата, ама пак беше отгоре, еххх пусти катализатор къде ли се е загубил?
Моята минава на преглед само с големия жълт талон и 30 лева. Никога не ми е мерено нищо и незнам, а и не искам да се ядосвам. Тя да върви па екологията не ме интересува. :P :P :P
2бр. свещи на цилиндар са сложени при 155 и др. за по добро изгаряне От там намаляват вредните емисии!......ако всичко е изправно(комутатори, свещи, ланда. дебитомер и т.н.)....не би триабвало Моята без катализатор ....влиза в нормите!...и те са много добри ...почти за стандарт ЕВО4
Аз пък не съм виждал Алфа без катализатор да влиза в нормите
По скоро се доближава до нормите на колите с карбуратори
На следващия "Италфест" се обади да ти покажа моята...
За доказателство, мога да ти дам разпечатката от последния ГТП (месц май, 2007г)... колата е без катализатор и има само едно шумозагл. гърне - последното!
Надявам се, че и тази година няма да имам проблеми.
П.П.
- и аз като колегата по-горе, забелязах, че замерените стойности на изгорелите газове са доста под нормата!
AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433 Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.
Първоначално публикувано от "vegatta_156":3m3p5ool
На следващия "Италфест" се обади да ти покажа моята...
За доказателство, мога да ти дам разпечатката от последния ГТП (месц май, 2007г)... колата е без катализатор и има само едно шумозагл. гърне - последното!
Надявам се, че и тази година няма да имам проблеми.
П.П.
- и аз като колегата по-горе, забелязах, че замерените стойности на изгорелите газове са доста под нормата![/quote:3m3p5ool] двоината искра, една от целите е за еколгичноста ...ако е изправна запалителната система и мотора не е издухан?....няма начин да не е в нормите
Comment